Na co dzień szefowa kuchni i doradca kulinarny, pomaga w powstawaniu restauracji, poprawia funkcjonowanie już istniejących. Tworzy karty menu do konceptów gastronomicznych i na indywidualne okoliczności. Uzależniona od aktywności fizycznej. Zawsze chciała surfować w Honolulu, dlatego do pracy, w której rozwija miłość do hawajskiej kuchni, często jeździ na longboard’zie, Ukulele, taniec hula, naszyjniki z kwiatów i już wiemy, że chodzi o Hawaje. Jagna uwielbia gdy i w daniach mieszają się smaki, faktury i kolory, dlatego wybrała kuchnię hawajską. Tradycyjne, rajskie przepisy łączą między innymi smaki Japonii, Chin, Tajlandii, Filipin, czy Portugalii. Dwa lata temu po raz pierwszy podzieliła się swoim zamiłowaniem do hawajskiej kuchni, tworząc menu do jednej z warszawskich restauracji, w której można było spróbować tradycyjnych dań, takich jak: Loco Moco, Huli Huli Chicken, Salmon Poke.

Hawaje są wypełnione rajskimi smakami i zabawnymi nazwami. Na warsztatach spróbujecie pupu, czyli przystawek, poznacie technikę Lomilomi, czyli masowania. Dowiecie się także, dlaczego Hawaje nazywane były „Sandwich Islands”, czy istnieje coś takiego jak pizza hawajska i poznacie technikę przyrządzania i łączenia smaków rodem z tradycyjnej kuchni hawajskiej.
Jagna zajmuje się również food designem. Tworzy przepisy oraz zdjęcia pod hasłem „architektura kulinarna”, które znane są już w Berlinie, we Francji, Czechach i w Stanach Zjednoczonych. Architektura Kulinarna to między innymi projektowanie konceptów gastronomicznych.